Je voelt regelmatig paniek. Terwijl je eigenlijk het overzicht zou moeten bewaken en doorpakken. Je zou wel willen, maar dat lukt je helemaal niet. Je gevoel neemt jou over.En datzelfde gevoel staat je dan ook regelmatig in de weg in je rol als projectmanager.  

Herkenbaar?

Weet dan dat als jouw gevoel soms met je aan de haal gaat, je waarschijnlijk nog meer ruimte mag maken voor wat je voelt voordat je tot actie overgaat. Als je in een situatie angst of paniek voelt, hebben we vaak de neiging om die gevoelens weg te duwen. Het zijn immers vervelende gevoelens die je niet kan gebruiken op dat moment. Logisch dus dat je er liever geen aandacht aan besteed. 

Gevoelens negeren

Gevoelens negeren is weinig effectief. Zit je in angst of paniek, dan is de kans is groot dat je ook teleurstelling of boosheid voelt. Je geeft jezelf vervolgens waarschijnlijk op je kop, omdat je last hebt van deze gevoelens. Dit versterkt de negatieve gevoelens die je al had. Zo beland je in een vicieuze cirkel, waar je maar lastig uitkomt.

Er is maar een way out: met die rotgevoelens aan de slag. Gevoelens zijn namelijk geen permanente staat van zijn. Ze komen en gaan. Je kan hiermee leren omgaan. 

Leren meebewegen

Leren meebewegen met wat er in jou speelt, zodat je geen last meer hebt van dit gevoel. Ontdekken hoe je jezelf kan resetten als het toch gebeurt, zodat je in korte tijd weer up-and-running bent.  

Als jouw gevoelens je nu nog regelmatig overnemen en je belemmeren in je rol als projectmanager, weet dan dat er een wereld te winnen is door met je gevoel te leren werken. Dat kan iedereen gewoon leren. Jij dus ook.

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Onder blog staan al mijn artikelen. Of je kan je gegevens hieronder achterlaten, dan stuur ik je eens per 2 tot 4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen. Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

We zullen in geen geval jouw gegevens doorgeven aan anderen.

dit veld niet invullen s.v.p.
Stuur me gerust een berichtje!