Tijd te kort
Tijd kom je als projectmanager altijd te kort. Die agenda zit vol met zakelijke afspraken. En sinds we elkaar weer in groepen mogen ontmoeten, loopt ook de privé-agenda over met inhaalfeestjes en verjaardagen. Deelnemers aan mijn coachingstrajecten stellen zichzelf dan ook vaak de volgende vraag: “Ik zou dit wel willen doen, maar waar haal ik de tijd vandaan?”
Als je wilt groeien in je rol als projectmanager en op een andere manier wilt gaan werken, zal je eerst moeten investeren in jezelf. Het kost tijd, voordat het je tijd oplevert. Ondanks dat we allemaal weten dat het zo werkt, valt het in de praktijk niet mee om hier ruimte voor te maken.
Tijd inplannen
Hoe anders is dat met zaken waarvan we zonder twijfel weten dat die belangrijk voor ons zijn. Laat ik vakanties als voorbeeld nemen. Ik vind vakanties belangrijk. Ik weet dat als ik in een volle agenda een vakantieweek moet proppen, er vele goede redenen zijn om toch niet te gaan en die week gewoon te werken. Ik moet dan te veel afspraken verzetten om weg te kunnen. Daarom zorg ik aan het begin van het jaar dat die vakantie als eerste in mijn agenda gezet wordt. Het is dan een vaststaand feit en de rest van de afspraken plooit zich daar dan vervolgens keurig om heen.
Omdat ik weet hoe lastig het is om ruimte te maken in een volle agenda, prik ik bij de coachingstrajecten dan ook vooraf data in overleg met jou. Zo kan jij tijdig ruimte in je agenda maken en hoeft tijd dus geen belemmering te vormen.
Coachingstraject
Wat wel een belemmering kan zijn, is jouw beslissing om je coachingstraject tot een prioriteit te maken. Waar het bij onze vakanties vaak glashelder is waarom die voor ons belangrijk zijn (tijd om op te laden, tijd doorbrengen met je gezin etc.) is dat bij coachingstrajecten veel minder duidelijk. Soms heb je niet zo scherp voor ogen wat het je oplevert. Of misschien weet je niet zo goed met welke vraag je aan de slag wilt en schuif je daarom de beslissing voor je uit.
Wat in zo’n geval helpt is om je vraag en het beeld van wat het je op kan leveren, aan te scherpen. Dat kan in een persoonlijk adviesgesprek. Ik kijk in dat gesprek samen met je wat de aanleiding is om een coachingstraject te willen doen, onderzoek samen met je wat je uit een coachingstraject wil halen en, als er tussen ons een klik is, leg ik je uit hoe ik je daarbij kan helpen. Schroom dan ook niet om contact op te nemen. Ik denk graag met je mee.
Meer lezen?
Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Onder blog staan al mijn artikelen. Of je kan je gegevens hieronder achterlaten, dan stuur ik je eens per 2 tot 4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen. Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).
Recente reacties