Projectmanagement

voor innovatieve maatschappelijke projecten samen met bewoners en samenwerkingspartners

  • Zoek je een projectmanager voor een innovatieve maatschappelijke opgave waar samengewerkt wordt met bewoners, stakeholders en samenwerkingspartners?
  • Heb je iemand nodig die je maatschappelijk gedreven team kan helpen om projectmatiger te gaan werken op een manier die bij hen aansluit?
  • Dreigt een maatschappelijk project vast te lopen en ben je op zoek naar iemand die dit kan helpen vlot trekken, zodat het team daarna weer zelf door kan gaan?

Ik ben beschikbaar voor dergelijke opdrachten in de rol als projectmanager, procesmanager of programmamanager. Opgaven waar ik vaak bij betrokken ben zijn wijkvisies, wijkaanpakken, ontmoetingspleinen, ontmoetingsplekken, wijkontwikkelbedrijven, sociale ondernemingen, renovatieprojecten of energietransities.

Mijn bijdrage richt zich op het ontwikkelen van een vernieuwende aanpak, het laten groeien van het team en vervolgens samen resultaten boeken. Ik werk daarbij het liefste aan tijdelijke opdrachten. De mensen die op dit moment aan de opgave werken gaan het uiteindelijk zelf doen, zodat er een duurzame verandering ontstaat.

Wil je hierover meer informatie? Neem dan contact met me op via 06-25534578 of via info@demaatschappelijkeprojectmanager.nl.

Met veel plezier heb ik voor de gemeente Haarlem samengewerkt met Mariëlle de Groot. Zij heeft veel ervaring met het opzetten van samenwerkingstrajecten tussen gemeentes, welzijnsorganisaties, bewoners en andere partners in de stad, zoals het opzetten van bewonerscoöperaties in wijken met sociale uitdagingen. 
Met de ondersteuning van Mariëlle is in korte tijd in Haarlem een moeilijk te bereiken groep bewoners met veel enthousiasme een bedrijf in horeca begonnen, dat inmiddels goed draait in Haarlem Oost. Mariëlle heeft veel verstand van alle aspecten die hierbij komen kijken, van motivatie van deelnemers en financiële (en subsidiële) ondersteuning hiervan, tot aan alle regelgeving die vanuit de overheid komt kijken mbt bijvoorbeeld behoud van uitkering van deelnemers. Met veel daadkracht en betrokkenheid bijt zij zich vast in al deze aspecten om het project tot een succes te brengen!

Mieneke Zijlmans
Gebiedsverbinder Haarlem Oost | Gemeente Haarlem

Binnen KnaapenGroep hebben we steeds vaker te maken met langjarige samenwerkingen. Voor een corporatie was één project afgerond en startte een nieuw project. Af en toe liep de samenwerking een beetje stroef doordat verwachtingen naar elkaar niet helemaal helder waren. Tijd om even stil te staan bij wat goed ging en wat beter kon. Het team vond het ook belangrijk dat er een evaluatie plaatsvond.   

De samenwerking met Mariëlle liep super. Samen hebben we een mooi creatief programma voor de evaluatie bedacht. Wat ook spannend was, omdat we binnen ons bedrijf nog nooit op een dergelijke manier een project hebben geëvalueerd.

 Door de lockdown moest de projectevaluatie online. Dat ging hartstikke goed. Marielle bracht rust in het team en dat kunnen we bij Knaapen wel gebruiken. Er is een opening ontstaan om eerlijker en directer met elkaar te communiceren. De weken erna werd er door het team regelmatig teruggeblikt op de evaluatie. Het is een vruchtbare bijeenkomst geweest. Dank Mariëlle!  

Floor van der Putten
KnaapenGroep | Teamleider bewonerscommunicatie

Ons team is bezig met de energietransitie. Intern was er discussie over de beste aanpak voor participatie in dit proces. Na een uitgebreide technisch, financiële analyse wisten wij wel wat het beste was voor onze inwoners. Maar hoe vertel je deze boodschap aan de inwoners zonder deze keuze op te dringen en zorg je ervoor dat zij de vrijheid hebben om hierin een eigen keuze te maken?

Mariëlle stelde voor om een pressure cooker te organiseren. Door de diversiteit aan deelnemers tijdens zo’n dag werden alle kanten van het vraagstuk belicht. Het werd duidelijk dat er meer keuzevrijheid is dan we vooraf hadden gedacht. We gaan van het gas af, maar op welk moment en welke aanvullende maatregelen mensen willen nemen, is aan de bewoners. Na een intensieve dag ging iedereen tevreden naar huis. We hebben daarna veel complimenten ontvangen over deze dag. Prettige ongedwongen sfeer met concrete resultaten. 

Mariëlle heeft dit proces begeleid, zonder het over te nemen. Als projectleider bleef ik in the lead en zichtbaar voor de verschillende stakeholders. Ik heb de samenwerking als zeer prettig ervaren. Ze geeft op een prettig manier feedback, waardoor ik ben gegroeid in mijn rol als projectleider. Mariëlle heeft ook bijgedragen aan de positionering van het projectteam. We hadden hierdoor een goed verhaal richting onze bestuurder, die direct overtuigd was van de voorgestelde aanpak.

Heidi van Otten
Gemeente Almere | Projectmedewerker Energie Werkt!

projectmanagers geheimen

het boek voor projectmanagers van maatschappelijke projecten dat je laat ontdekken hoe je je project weer leuk kan maken

Designed & developed by Dream Brand

Stuur me gerust een berichtje!