Zou jij eigenlijk willen dat je maatschappelijke project wat makkelijker gaat? Dat je wat minder hoeft te trekken en duwen? En met meer gemak je resultaten boekt? Waarschijnlijk denk je dat dat niet mogelijk is. Of zeg je tegen jezelf dat dat gedoe nu eenmaal hoort bij je project.

Waardoor komt het nou toch dat je een verandering, die je eigenlijk heel graag zou willen, ziet als onmogelijk en jezelf vervolgens sust met een verhaal dat het niet anders kan? Dat komt omdat je nog niet kan zien, hoe je de verandering voor elkaar kan krijgen.

Een inspirerend voorbeeld

Waarschijnlijk kijk je op dit moment naar andere projectmanagers die stevig in het zadel zitten en van wie de projecten lekker gaan. Dat zou jij ook wel zo willen. Maar wat zij nu precies anders doen dan jij, dat is vaak niet zo duidelijk. En als je het ze zou vragen, kunnen ze meestal ook niet precies uitleggen wat ze doen, omdat het voor hen gewoon is. Dit levert je dus een inspirerend voorbeeld op, maar niet de routekaart die je helpt om zelf de verandering, die je eigenlijk wil, voor elkaar te krijgen.

Routekaart

De P8® Projectaanpak biedt je die routekaart wel. De aanpak kijkt naar de energiehuishouding van je project en gaat op zoek naar energielekken. Hiermee kan je de oorzaken van issues zoals onzekerheid, je wiebelig voelen of het ontbreken van enthousiasme zien en begrijpen waardoor dit wordt veroorzaakt. Daarnaast geeft de aanpak je methodes waarmee je deze issues kan gaan lossen, zodat je in staat bent om met minder energie resultaten te boeken.

P8® Projectaanpak in de praktijk

Zo sprak ik afgelopen week een projectmanager met een stevig trackrecord. Ze werkte in een context die haar extreem onzeker maakte. Hierdoor boekte ze geen resultaten. Ze kon er de vinger niet achter krijgen waardoor dit kwam. Ze liep er helemaal op leeg en wilde de opdracht het liefste teruggeven. Er was duidelijk sprake van een energielek.

In dit gesprek kwamen we erachter dat ze te maken had met een mogelijke belangenverstrengeling. Dit was inherent aan de aard van haar opdracht. Het werd ook door haar opdrachtgever erkend en ze hadden het gesprek gevoerd hoe dit risico te managen. Dat gedeelte zat goed. In ons gesprek bleek dat diezelfde belangenverstrengeling ook een grote invloed zou kunnen hebben op haar reputatie in de stad. Hierdoor werd ze voorzichtig en kwam niet meer vooruit. Toen dit duidelijk was, wist ze wat te doen richting haar opdrachtgever om de benodigde veiligheid voor zichzelf te organiseren. Dit is een voorbeeld van de wijze waarop ik met de P8® Projectaanpak inzicht kan geven in waarom je project niet loopt en wat er voor nodig is om weer resultaten te kunnen boeken. Komende tijd werken we samen verder om de condities voor haar zo te zetten, dat ze wel kan excelleren.

Doorbraak

Heb jij ook behoefte aan een doorbraak in je project of mag het voor jou allemaal wat makkelijker gaan, maar heb je geen idee hoe je dat voor elkaar kan krijgen? Stuur me dan een mailtje via info@demaatschappelijkeprojectmanager.nl of maak een afspraak. Ik kijk graag met je mee.

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Onder blog staan al mijn artikelen. Of je kan je gegevens hieronder achterlaten, dan stuur ik je eens per 2 tot 4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen. Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

dit veld niet invullen s.v.p.

We zullen in geen geval jouw gegevens doorgeven aan anderen.

dit veld niet invullen s.v.p.

Stuur me gerust een berichtje!