Doorwerken zonder pauzes. Nog even in de avonduren je mails wegwerken. Je piekerhoofd maakt overuren. En je schiet ’s nachts regelmatig wakker van je werk.

Jij weet natuurlijk ook wel dat dit niet normaal is. Diep van binnen word je er erg verdrietig van. En toch laat je het gebeuren.

Veeleisend vak

Veel projectmanagers herkennen dit. Ze praten daar alleen vaak niet over met hun collega’s of leidinggevende. Ze willen overkomen als stevig en competent. Dat ze worstelen met de veeleisendheid van het vak, houden ze liever voor zichzelf.

In gesprekken met mijn klanten hoor ik vaak dat projectmanagers zich voor dit gevoel schamen. Ik ga toch niet aan mijn leidinggevende vertellen dat het niet zo goed met me gaat? Wat zullen mijn collega’s wel niet van me denken als ik toegeef dat ik hiermee worstel? Of de schaamte is op zichzelf gericht: ze zijn bang om het niet meer aan te kunnen of om in een burn-out terecht te komen. Dat is logisch. Projectmanagers zijn immers vaak resultatenboekers. En het gevoel dat het niet lukt, past niet in dat plaatje.

Werkdruk

Zelf heb ik jaren geworsteld met werkdruk en de stress die verbonden is aan dit vak. Toegeven dat het niet zo lekker met me ging? Geen haar op mijn hoofd die daaraan dacht. Door die houding werd de druk vervolgens alleen maar groter.

Er veranderde pas iets toen ik me verdiepte in persoonlijke ontwikkeling. Toen ik leerde hoe ik zelf in elkaar zit. En ontdekte hoe ik met respect voor mijzelf mijn projecten kan managen. Een wereld van verschil. De lol in mijn werk kwam direct weer terug. En de resultaten die ik boekte verdubbelden.

Persoonlijke ontwikkeling

Dat gun ik iedere projectmanager. Als projectcoach kan ik je daarbij helpen. Ben je de stress zat en wil je dat je project weer gewoon leuk wordt? Dan denk ik in een vrijblijvend adviesgesprek graag met je mee over hoe je dat kan bereiken.

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Onder blog staan al mijn artikelen. Of je kan je gegevens hieronder achterlaten, dan stuur ik je eens per 2 tot 4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen. Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

dit veld niet invullen s.v.p.

We zullen in geen geval jouw gegevens doorgeven aan anderen.

dit veld niet invullen s.v.p.

Stuur me gerust een berichtje!