Een plan maken is een. Een plan uitvoeren is nog een ander verhaal.

Als je weet wat je moet doen, kan het zo maar zijn dat allerlei stemmen in je hoofd je tegenhouden om het daadwerkelijk te gaan uitvoeren. Of dat er nog iets knaagt waardoor je nog niet het vertrouwen hebt dat het ook gaat lukken.

Committeren

Hoe komt het nou dat je onzekerheid, weerstand of angst voelt, als je van plan naar uitvoering gaat? Dat komt omdat je je nog niet voor 100% gecommitteerd hebt aan je project.

Het is dus geen teken van zwakte of dat je iets niet kan. Integendeel. Het betekent gewoon dat er nog iets nodig is om het project te kunnen realiseren zoals bijvoorbeeld steun van  je opdrachtgever, iemand die je coacht gedurende dit spannende traject of meer uren om het voor elkaar te krijgen. Je kan jezelf immers pas committeren aan je project als dit soort randvoorwaarden geregeld zijn.

Groen licht

De toets op commitment voer je uit zodra je projectopdracht er in concept ligt. Neem dan echt even de tijd om te voelen of je er echt voor kan gaan en te checken bij jezelf of je het jezelf ziet doen. En ga pas van start als ook dit sein op groen staat.

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Onder blog staan al mijn artikelen. Of je kan je gegevens hieronder achterlaten, dan stuur ik je eens per 2 tot 4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen. Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

dit veld niet invullen s.v.p.

We zullen in geen geval jouw gegevens doorgeven aan anderen.

dit veld niet invullen s.v.p.

Stuur me gerust een berichtje!