Je baalt van je project. Die afdeling waar je wat van nodig hebt zet de hakken in het zand. Je krijgt van de afdelingsmanager een lading kritiek over je heen. Hij is  niet op tijd betrokken. En degene die het op kan lossen in je team, pakt niet door. Niks lukt op dit moment. Je voelt je behoorlijk machteloos en je project voelt zwaar.

Doorbuffelen

Als dit soort momenten je bekend voorkomen, weet dan dat je ook iets anders kan doen dan doorbuffelen. Jij kan er op zo’n moment voor kiezen om een andere afslag te nemen. Om je te gaan richten op dat wat wel lukt in je project.

Als de problemen zich opstapelen in je project, heb je vaak de neiging om daar alle aandacht aan te geven. Zeker als de druk van buitenaf flink wordt opgevoerd, is dat een natuurlijke reactie. Die problemen moeten immers opgelost worden. Je geeft dus nog even gas bij om een doorbraak te forceren. Dat maakt je project zwaar.

Richt je op wat wel lukt

Wat je ook kan doen is je aandacht verschuiven naar wat er wel goed gaat. Als de problemen zich opstapelen, zien we dat niet meer. Door je actief te richten op wat wel is gelukt, verhoog je je eigen energieniveau en voel jij je beter en steviger. Met die energie in je lijf, ben je beter in staat om de problemen die er zijn, te gaan oplossen. Je krijgt zo extra power.

Bewust zijn van successen

Een eenvoudige manier om dat te doen is het opschrijven van je successen van die dag in een notitieboekje. Grote successen, maar vooral ook hele kleintjes. Een mailtje dat je gestuurd hebt waarin je een vraag hebt gesteld, een inzicht dat je kreeg of een fijn gesprek met een collega waarbij je steun kreeg. Allemaal voorbeelden van kleine successen die je kunnen helpen om te zien wat er wel goed gaat en die je nieuwe energie geven.

Neem dus eerst een omweg waarin je zelf bijtankt, zodat je daarna met frisse energie de blokkades in je project kan gaan wegwerken.

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Onder blog staan al mijn artikelen. Of je kan je gegevens hieronder achterlaten, dan stuur ik je eens per 2 tot 4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen. Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

We zullen in geen geval jouw gegevens doorgeven aan anderen.

dit veld niet invullen s.v.p.
Stuur me gerust een berichtje!