Vaak denken projectmanagers dat projectcoaching bedoeld is voor minder ervaren projectmanagers. Een projectcoach kijkt met je mee en helpt je op weg met je project. Dat is inderdaad een slimme manier om te zorgen dat je resultaten boekt.

Ervaren projectmanagers

Wat mij betreft is dat alleen een te enge uitleg van wat projectcoaching inhoudt. De meeste van mijn klanten zijn namelijk ervaren projectmanagers. Ze zijn goed in hun vak. Ze beheersen de technieken van projectmanagement, leveren de gevraagde resultaten en werken vaak aan bijzondere projecten. Dan is projectcoaching toch helemaal niet nodig, zou je denken.

Veel verantwoordelijkheid

Toch stappen ze in mijn coachingstrajecten. Wat mijn klanten namelijk gemeen hebben is dat er een diep verlangen is om het soms veeleisende vak van projectmanager, makkelijker voor zichzelf te maken. Ze zoeken naar meer ruimte voor zichzelf en willen werken op een manier die beter bij hen en hun privéleven past. Vaak werken ze heel hard en voelen ze zich verantwoordelijk voor hun projecten. Ze zijn vaak ook nog eens de grote organisatoren van het thuisfront. Er rust veel verantwoordelijkheid op hun schouders en ze komen structureel tijd tekort. Ze hebben al regelmatig geprobeerd om dit te veranderen, maar slagen daar vaak maar ten dele in. Op het moment dat ze beslissen dat ze het nu echt anders willen, kom ik vaak met ze in contact en gaan we samen aan de slag.

Projectcoaching

Projectcoaching is daarom zowel voor ervaren als minder ervaren projectmanagers. Twee dingen hebben ze gemeen. Het zijn beide projectmanagers die gedreven zijn om maatschappelijke vraagstukken op te lossen. En ze willen groeien als mens, omdat ze weten dat als zij zichzelf verder ontwikkelen de resultaten in hun project met hen meegroeien. Als je je hierin herkent, weet dan dat je van harte welkom bent.

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Onder blog staan al mijn artikelen. Of je kan je gegevens hieronder achterlaten, dan stuur ik je eens per 2 tot 4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen. Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

dit veld niet invullen s.v.p.

We zullen in geen geval jouw gegevens doorgeven aan anderen.

dit veld niet invullen s.v.p.

Stuur me gerust een berichtje!