Jij hebt ideeën over je project en ziet allerlei kansen. Je projectteam snapt alleen niet waar je het over hebt. Het zegt ze niks en ze voelen al helemaal niet aan waar jij nou zo enthousiast van wordt. Je vraagt je af hoe je het team zo ver krijgt dat ze het wel gaan snappen. Er zit zo veel meer in dit project dan er nu uitkomt, maar je hebt geen idee hoe je dat voor elkaar krijgt.

Op zoek naar de oorzaak

Als je deze situatie kent, dan zoek je waarschijnlijk naar de oorzaak. Belangrijk is je te realiseren dat als je vastloopt, dat het vaak al eerder in je project is misgegaan. Namelijk tijdens je project start-up.

De meeste project start-ups bestaan uit een korte kennismaking en afspraken over wat je samen gaat doen. Als dat de manier van werken is die je altijd bij anderen ziet, is het logisch dat je denkt dat je het zo moet aanpakken

Een goede project start-up

Het kan ook anders. Een goede project start-up draagt bij aan het voeden, verbinden en het uitdagen van je team. Het laat je teamleden met elkaar kennismaken en zorgt ervoor dat er verbinding tussen je teamleden ontstaat. De project start-up voedt daarnaast jou en je team met innovatieve ideeën en manieren van kijken die je gaan helpen om je project te realiseren. En tot slot maakt de project start-up glashelder voor welke uitdaging jullie samen staan en hoe jullie die uitdaging samen gaan aanpakken.

Voorbeeldprogramma

Maar hoe doe je dat dan? Om je op weg te helpen heb ik een voorbeeldprogramma gemaakt voor een project start up. Je kan het voorbeeldprogramma hier downloaden. Gebruik het als inspiratiebron en maak er vooral een programma van dat past bij jouw opgave en jouw team.

Veel plezier met jouw project start-up en laat je me even weten hoe het gegaan is?

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Onder blog staan al mijn artikelen. Of je kan je gegevens hieronder achterlaten, dan stuur ik je eens per 2 tot 4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen. Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

We zullen in geen geval jouw gegevens doorgeven aan anderen.

dit veld niet invullen s.v.p.
Stuur me gerust een berichtje!