Ken je dat? Terwijl je team denkt: dat hebben we maar mooi gefixt, zie jij als projectmanager alleen maar de volgende horde waar je overheen mag.  Dat komt omdat we als projectmanagers onszelf te weinig tijd gunnen om stil te staan bij dat wat er gelukt is in ons project.

Behalen van resultaten

Als projectmanagers zijn we gericht op het behalen van resultaten. We hebben een feilloze antenne ontwikkelt voor alles wat niet goed gaat. En vooral voor alles wat in de toekomst mis kan gaan. Dat is een talent. Dat helpt ons om resultaten te boeken en alle hordes te nemen. Maar soms staat dat talent ons ook vreselijk in de weg. Terwijl een ander denkt “dat hebben we maar mooi geregeld”, sta jij al weer op scherp omdat het volgende vraagstuk zich aandient. Het is eigenlijk ook wel logisch dat je daarom niet stilstaat bij wat er goed ging.

Mandje met energie

Toch kan dit je echt helpen om je project weer leuk te maken. Hordes nemen in je project kost je namelijk veel energie. Het vraagt om focus en gerichte actie. Volhouden. Als je mandje met energie vol is, is het nemen van de hordes een spelletje. Dikke lol. Soepel spring je overal overheen. Of je kruipt er gewoon onderdoor als dat makkelijker is.

Op het moment dat jouw mandje met energie leeg dreigt te raken, worden die hordes veel hoger. Torenhoge bergen. En voor je het weet loop je te ploeteren in plaats van dat je een spel speelt. Om het spel leuk te houden moet je daarom af en toe je mandje met energie bijvullen.

Goed gevoel

Veel projectmanagers zijn gericht op het halen van resultaten. Dit kan je prachtig inzetten om je mandje met energie weer bij te vullen. Door stil te staan bij de resultaten die je behaald hebt. Ze voor je te zien en echt te doorvoelen wat je bereikt hebt. Dit roept bij mensen die graag resultaten boeken binnen no time een goed gevoel op. En zo’n goed gevoel over je project vult je mandje weer met nieuwe energie.

Daarom is het zo belangrijk om die resultaten te zien. Ze te doorleven. En ze uit te vergroten. Niet om te pochen. Maar gewoon om ervoor te zorgen dat jouw mandje met energie weer vol komt, waardoor jij weer nieuwe resultaten kan boeken en zo het spel heel lang vol kan houden.

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Onder blog staan al mijn artikelen. Of je kan je gegevens hieronder achterlaten, dan stuur ik je eens per 2 tot 4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen. Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

dit veld niet invullen s.v.p.

We zullen in geen geval jouw gegevens doorgeven aan anderen.

dit veld niet invullen s.v.p.

Stuur me gerust een berichtje!