“Ik voel me soms zo’n vreemde eend in mijn organisatie. Ik ben een gevoelsmens. Mijn organisatie is echter meer van de structuur. Die snappen mij niet. Ze hebben geen behoefte om zich te uiten. Laat staan dat ze het diepere gesprek aangaan. Ik heb dat echt nodig om mijn werk te kunnen doen. Die persoonlijke coaching. Iemand die naast me gaat staan en met me meekijkt. Als ik dan kijk naar andere organisaties…”

Twee werelden

Op dat moment moest ik een beetje lachen. Ik spreek namelijk regelmatig projectmanagers die in soortgelijke organisaties zitten. En die vertellen vaak een soortgelijk verhaal. Het gras is dus echt niet groener bij de buren.

Als je werkt aan maatschappelijke projecten heb je namelijk met beide werelden te maken. Je gevoelskant heb je nodig om je projecten te kunnen ontwikkelen. Het gaat immers over mensen en zonder echte verbindingen en het gebruiken van je voelsprieten, krijg je niks voor elkaar. Tegelijkertijd worden dit soort projecten vaak geïnitieerd door woningbouwcorporaties of gemeentes. Deze organisaties kunnen voorbestaan doordat ze structuur hebben en de risico’s in control houden.

Als jij in zo’n organisatie werkt aan een maatschappelijk project, kan het dus zo maar zijn dat jij je als gevoelsmens een vreemde eend in de bijt voelt.

Draagvlak

Als je draagvlak wilt krijgen voor de projecten die je doet, is het dus van belang dat je naast je gevoel ook het ‘projectmatig werken’ beheerst.

Ik ben daarom naast haar gaan staan en samen hebben we de ideeën die in haar hoofd zaten, omgezet in een plan van aanpak. We hebben ook nagedacht over de financiën en de risico’s, omdat ik weet dat haar organisatie die vragen gaat stellen. Op deze manier kan ze datgene waarvan ze aanvoelt dat dat het goede is voor een wijk, communiceren aan haar eigen organisatie in een taal die begrepen wordt. Dat geeft vertrouwen in wat je aan het doen bent.

Waar loop jij tegenaan als je jouw gevoel over wat er moet gebeuren in een organisatie bespreekt in jouw organisatie?

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Onder blog staan al mijn artikelen. Of je kan je gegevens hieronder achterlaten, dan stuur ik je eens per 2 tot 4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen. Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

dit veld niet invullen s.v.p.

We zullen in geen geval jouw gegevens doorgeven aan anderen.

dit veld niet invullen s.v.p.

Stuur me gerust een berichtje!