Loopt in jouw project iets stroef? Een samenwerking. Het proces met bewoners. Waarschijnlijk focus je je dan vooral op de 5% van je project dat niet zo lekker loopt.

Beren op de weg

Het overkomt ons allemaal. Mij ook. Zeker als ik moe ben zie ik heel veel beren op de weg. Dan gaat niks goed. Is alles ‘een ding’. Het bijzondere is vaak dat ik er na een nachtje slapen meestal heel anders over denk. Ik zie dan wat ik moet doen om verder te komen. Of krijg een inzicht waardoor ik anders naar het probleem kijk. Er zijn dan zelfs problemen, die  als sneeuw voor de zon verdwijnen. Terwijl dat natuurlijk niet zo is. Die problemen zijn er nog steeds. Ik ervaar ze alleen anders. Als minder zwaar. En gewoon als oplosbaar.

Invloed van gedachten

Telkens als mij dat gebeurt, snap ik weer hoe groot de invloed van mijn eigen gedachten is op hoe ik mijn werk ervaar. Als ik nadenk over problemen, ervaar ik problemen. Als ik terugkijk naar wat er al gelukt is, voel ik me trots. Dan heb ik het gevoel dat we al een flink eind op weg zijn. En dat we dat laatste stukje samen ook nog wel kunnen oplossen.

Wat is er gelukt?

Daarom schrijf ik iedere dag op wat er gelukt is. Een webinar dat ik begeleid heb waar de toehoorders enthousiast over waren. Een klant die me vroeg om een training te geven over DISC-profielen. Maar ook het wandelingetje met mijn middelste zoon komt op die lijst. Iets kleins als dat ik op tijd naar bed ben gegaan. Of dat ik even tijd heb genomen om mijn moeder te bellen.

Als ik dat teruglees geeft het mij een goed gevoel. Het kleurt mijn wereldbeeld een beetje mooier. Zodat ik met frisse zin aan de slag ga. En inderdaad… die knelpunten die er liggen, gewoon soepel oplos.

Wat doe jij om je aandacht te richten op dat wat is gelukt?

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Onder blog staan al mijn artikelen. Of je kan je gegevens hieronder achterlaten, dan stuur ik je eens per 2 tot 4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen. Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

dit veld niet invullen s.v.p.

We zullen in geen geval jouw gegevens doorgeven aan anderen.

dit veld niet invullen s.v.p.

Stuur me gerust een berichtje!