Je hebt prachtige ideeën en plannen voor je project. In de praktijk blijk het alleen niet zo makkelijk om voor elkaar te krijgen wat je bedacht had. Het ene na het andere obstakel kom je tegen. Een collega die je aanpak niet zitten of je opdrachtgever snapt het niet. Chagrijnig word je ervan.

Als je dat ook hebt, weet dan dat de effectiefste manier om je ideeën waar te maken is door zelf beter te worden in je vak. Jij als projectmanager bent namelijk je project.

Jij bepaald het resultaat in je project

Wat krijgen we nou? Ik ben mijn project? En mijn projectteamleden dan? En mijn opdrachtgever die niet doorpakt? Die spelen toch ook een belangrijke rol.

Ja, die hebben zeker invloed op de uitkomst, maar jij bent degene die hen kan beïnvloeden. Het resultaat in je project wordt daarom grotendeels bepaald door jou als projectmanager. Misschien wel voor meer dan 80%. Opdrachtgevers herkennen dit ook. Voor hen is de keuze van een projectmanager niet voor niets de meest spannende stap in een project. De juiste persoon op het project bepaalt het grootste deel van het succes. Andersom is ook waar: de verkeerde persoon levert een hoop ellende op.

Jij bent je project

Jij bent je dus project. Dat betekent dat als jij beter wordt in je vak, de resultaten in je project ook beter worden. Als jij groeit, groeit jouw project met je mee. Als jij stilstaat in je ontwikkeling, is het onlogisch om te verwachten dat de resultaten in je project beter worden. Je kan immers niet verwachten dat de uitkomst anders en beter wordt, als jij hetzelfde blijft doen als wat je altijd deed (Einstein). Klinkt logisch, toch?

Projectmanagers geheimen

Werken aan je eigen vaardigheden en investeren in je eigen ontwikkeling loont. Dat zie je direct terug in de resultaten die je boekt in je project. Begin daar daarom vandaag nog mee. Bijvoorbeeld door mijn boek Projectmanagers geheimen te lezen. Boordevol met verhalen en inzichten die je nodig hebt om een maatschappelijk project te kunnen realiseren. Er zou er zo maar een verhaal tussen kunnen zitten die jouw project verder kan brengen. Bestellen kan via deze pagina of via je (online) boekhandel.

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Onder blog staan al mijn artikelen. Of je kan je gegevens hieronder achterlaten, dan stuur ik je eens per 2 tot 4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen. Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

dit veld niet invullen s.v.p.

We zullen in geen geval jouw gegevens doorgeven aan anderen.

dit veld niet invullen s.v.p.

Stuur me gerust een berichtje!