Maandagochtend. Je team moet duidelijk nog op gang komen. Iedereen is moe van het weekend. Jij ook. Jij probeert de boel in beweging te krijgen. Eerst maar een kop koffie, want misschien komt je projectteam dan wel op gang en hoef jij wat minder te sleuren.

Bewust van je energieniveau

Herkenbaar? Zien jouw maandagochtenden er ook regelmatig zo uit? Kijk dan eerst eens naar je eigen energieniveau. Waarschijnlijk is jouw energieniveauop dat moment ook aan de lage kant, doordat je te weinig aandacht hebt besteed aan het verhogen van je eigen energieniveau voor je aan je werkdag begon.

De meeste projectmanagers zijn zich er niet van bewust hoe groot de invloed is van hun eigen energieniveau op een ander. Logisch dan ook dat je niet actief bezig bent om je eigen energieniveau te verhogen. 

Een krachtige motor

Jouw eigen energieniveau is echter een onzichtbare, maar zeer krachtige motor voor je project.

Als jij lekker in je vel zit, gaat alles soepeler. Als jij voldoende energie hebt, beïnvloed je daarmee je projectteam. Die liften namelijk mee op jouw energie. Je steekt ze als het ware aan.

Omgekeerd werkt dat ook zo: als jij je moe voelt en weinig energie hebt, reageren de mensen in je omgeving daar ook op. De kans is groot dat je team ook een tandje langzamer gaat of zich minder gemotiveerd voelt.

Energie in je team 

Door ervoor te zorgen dat je eigen energieniveau op peil is, kan je dus de resultaten die je wil bereiken met je projectteam en met je project positief beïnvloeden. Zo voed je je team met de juiste energie en zorg je dat je team, en daarmee je project, op gang komt. Je projectteam kan blijven gaan!

Aansturen van je project

Als coach leer ik projectmanagers om hun energieniveau op peil te houden bij het aansturen van hun project. Als jij hiermee ook aan de slag wil, kan je contact met me opnemen via info@demaatschappelijkeprojectmanager.nl of 06-25534578.

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Onder blog staan al mijn artikelen. Of je kan je gegevens hieronder achterlaten, dan stuur ik je eens per 2 tot 4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen. Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

We zullen in geen geval jouw gegevens doorgeven aan anderen.

dit veld niet invullen s.v.p.
Stuur me gerust een berichtje!