Stevigheid, dat is wat je nodig hebt. Als ik je een beetje goed kan inschatten denk je nu waarschijnlijk, “ja daaaaag… dat ben ik niet. Ik ben meer van een goed en fijn gesprek. Stevigheid is meer iets voor die projectmanagers van vastgoed die keihard kunnen onderhandelen. Ik ben meer van het gevoel en dat gaat nogal heen en weer, zeg maar. Daar is weinig stevigs aan.”

Zo keek ik ook altijd naar mijzelf. Toch heeft stevigheid me veel gebracht. En heb ik door de jaren heen ook steeds duidelijker gekregen wat stevigheid voor mij betekent.

Luisteren naar je gevoel

Stevigheid betekent juist dat je naar je gevoel luistert, het aandurft om je open en kwetsbaar op te stellen en dat je je verbindt met anderen. Projectmanagers die werken aan dit soort projecten zijn niet voor niets vaak wat gevoeliger van aard. Die voelsprieten zijn nodig om te begrijpen waar bewoners echt naar verlangen. Om jezelf als mens mee te kunnen nemen in je project en om je te kunnen verbinden met anderen zodat ze met je mee gaan doen.

Stevigheid is meer een gevoel van binnen dat je het vertrouwen geeft dat je de juiste dingen doet, ook als je het nog niet helemaal hard kan maken. Dat je de vrijheid voelt om te blijven onderzoeken en te ontdekken zelfs als je het even niet meer weet.

Het hoort er gewoon bij

Je bent niet de enige die dit meemaakt. En je bent ook niet de enige die hierover zwijgt. Bij anderen lijkt dit allemaal niet te spelen. Het zal daarom wel aan jou liggen, denk je dan en je houdt je mond. En hoe vaak heb jij al niet gedacht: “Kop op, niet zeuren, het hoort er gewoon bij?” Of zeg je tegen jezelf dat je niet zo gevoelig moet zijn en gewoon een beetje harder moet worden? Het voelt niet goed en je bent niet blij met de situatie. En toch slik je in wat er echt speelt en gaat moedig door.

Enthousiasme

Intussen doet het wel wat met je als mens. Je gaat nog harder aan de slag om alsnog voor elkaar te krijgen wat je voor ogen had. Zo hard, dat er van je privéleven weinig overblijft. Of je wordt onzeker en voorzichtig in je acties. Juist op een moment dat je eigenlijk stevig zou moeten doorpakken. Of je voelt je er compleet alleen voor staan, zonder steun van je organisatie, leidinggevende of projectteam. En hoewel jij net als al die anderen vol enthousiasme aan de klus begonnen bent, is er op dit moment weinig meer over van dat enthousiasme.

Jouw rol als projectmanager

En dat snap ik. Zelf heb ik jaren in jouw schoenen gestaan en ik weet hoe je je kan voelen in je rol als projectmanager. Ik weet hoe klein je je soms voelt en hoe je soms het liefste het bijltje erbij neer wilt gooien. Zal ik je eens een geheim vertellen? Hoe lastig je project ook is, het is niet zo dat dit er nu eenmaal bij hoort. Je hoeft je echt niet zo te voelen door dit gedoe. Je hoeft je niet te schamen als jij steun van je organisatie verwacht. Je mag jezelf gewoon serieus nemen en het anders willen. Zelfs al heb je op dit moment nog geen flauw idee hoe je dat voor elkaar kan krijgen.

Steviger in je schoenen

Het belangrijkste is dat je je realiseert dat het ook anders kan. En dat ik je daarbij kan helpen. Dus loop jij op dit moment te worstelen met je project en wil je dit veranderen, maak dan een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek. Dan kijken we samen hoe jij steviger in je projectmanagersschoenen kan komen staan, zodat je je project weer leuk gaat vinden en alles wat gemakkelijker gaat. Je bent van harte welkom!

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Onder blog staan al mijn artikelen. Of je kan je gegevens hieronder achterlaten, dan stuur ik je eens per 2 tot 4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen. Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

dit veld niet invullen s.v.p.

We zullen in geen geval jouw gegevens doorgeven aan anderen.

dit veld niet invullen s.v.p.

Stuur me gerust een berichtje!