Soms trek je het even niet meer. Dat twijfel je of je dit vak nog lang gaat volhouden. Je hebt het gevoel dat je op je tandvlees loopt. Andere collega’s zie je moeiteloos doorgaan. Waarom lijkt het bij jou dan zo veel moeite te kosten? Wat doe jij verkeerd?

Energieniveau

Veel sociale projectmanagers kennen dit vermoeide gevoel. Dat wordt veroorzaakt doordat hun energieniveau te laag is. Als je voldoende energie hebt, is het immers een makkie om je project aan te sturen. Ben je vermoeid of heb je weinig energie, dan voelt alles in je project zwaar.

Jaren heb ik zelf in die situatie gezeten. Ik sleepte me van weekend naar weekend. Van vakantie naar vakantie. Maandagochtend met lood in mijn schoenen weer aan de slag met mijn project. Zodra de dag draaide ging het wel weer en werd ik steeds energieker. Vaak ging ik dan ook harder werken. Maakte ik lange dagen en werkte ’s avonds regelmatig door. Tegen de tijd dat het vrijdagochtend was en de wekker af ging , voelde ik de vermoeidheid in mijn hele lijf. En was ik blij dat het weer bijna weekend was en ik even bij kon komen.

Ochtendroutine

Ik werkte in die tijd bijna altijd vanuit mijn reserves. Dat veranderde pas toen ik me realiseerde dat ik beter voor mijzelf moest zorgen. En meer energie nodig had om goed te kunnen functioneren. Tijdens mijn zoektocht naar een oplossing stuitte ik op het fenomeen ‘ochtendroutine’. Daar ben ik 5 jaar geleden mee begonnen. Eerlijk is eerlijk: pas nadat de jongste 4 was, want daarvoor had ik niet geweten hoe ik dat had moeten doen.

Ik sta nu iedere dag om 6:00 uur op en besteed een uur aan yoga, meditatie en journalling. In het begin kwam ik met een slaperige, chagrijnige kop uit mijn bed. Het viel me zwaar. Maar ik merkte ook dat het me heel veel opleverde. Rust, focus en concentratie. En heel veel meer energie! En nu ben ik op het punt beland dat ik niet meer zonder kan en wil. Ik voel me gewoon niet lekker in mijn vel zonder die start van de dag.

Adviesgesprek

Kan jij ook wel een portie extra energie gebruiken? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek. We kijken samen naar wat je wilt veranderen en welke stappen je kan ondernemen zodat je weer energiek en met plezier kan werken aan je project.

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Onder blog staan al mijn artikelen. Of je kan je gegevens hieronder achterlaten, dan stuur ik je eens per 2 tot 4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen. Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

dit veld niet invullen s.v.p.

We zullen in geen geval jouw gegevens doorgeven aan anderen.

dit veld niet invullen s.v.p.

Stuur me gerust een berichtje!