Als projectmanager van maatschappelijke projecten moet je stevig in het zadel zitten om succesvol te kunnen zijn. Misschien denk je nu wel, die stevigheid zit er bij mij niet in. Ik heb nu al zo veel last van stress in mijn werk, dat ik soms moet afkoppelen om weer door te kunnen gaan.

Als jij dat denkt, weet dan dat ondanks je nu last van stress hebt en jezelf kwetsbaar voelt, het toch mogelijk is om je zelfverzekerd te voelen als projectmanager.

Onzeker en kwetsbaar

Ik zal je uitleggen hoe dat werkt. Jij staat nu als het ware voor een hoge berg. Een vierduizender met de nodige lastige en steile passages. Je weet nog niet hoe je tegen die berg op kunt klimmen. Hoe je stap voor stap dichterbij de top komt, dat heb je nog niet geleerd. Dan voelt die berg aan als een onneembare hindernis. Het enige wat je vanuit die voet van de berg kunt zien is hoe hoog die is en hoe lastig de beklimming gaat worden. Logisch toch, dat je je onzeker en kwetsbaar voelt?

P8® Projectaanpak

Wat je nodig hebt, is dat je gaat leren hoe je die berg kunt beklimmen. Dat je weet wat je onderweg tegen kunt komen en hoe je daarmee om kunt gaan. Dat je de vaardigheden traint die je daarvoor nodig hebt. Zodra je dat kunt overzien, dan is de beklimming ineens een stuk minder spannend en lijkt die top ineens veel dichterbij. Je loopt de route dan vanuit vertrouwen en lost de problemen op die je onderweg tegenkomt.

De P8® Projectaanpak helpt je om dit vertrouwen te ontwikkelen, zodat jij je maatschappelijk project kunt realiseren. De aanpak legt je uit wat er nodig is om dergelijke projecten te realiseren. Het laat je zien welke vaardigheden jij daarvoor nodig hebt en helpt je om deze vaardigheden  eigen te maken.

Workshop

In mijn workshop ‘Grip op je project’ kun je kennismaken met de P8® Projectaanpak. Schrijf je hier in. Dan ontdek je hoe jij je zelfvertrouwen, zodanig kunt vergroten, dat je in staat bent om met je project de wereld beter te maken.

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Onder blog staan al mijn artikelen. Of je kan je gegevens hieronder achterlaten, dan stuur ik je eens per 2 tot 4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen. Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

dit veld niet invullen s.v.p.

We zullen in geen geval jouw gegevens doorgeven aan anderen.

dit veld niet invullen s.v.p.

Stuur me gerust een berichtje!