De wereld een stukje beter maken, dat is waar je het voor doet. In de praktijk valt dat soms niet mee. Resultaten in je project zijn dan nog niet waar je op hoopte. En als je kijkt naar de support van je omgeving, dan kan het nog wel even duren voordat die resultaten er komen. Frustrerend.

Als jij in zo’n situatie zit, weet dan dat je de wereld alleen kunt verbeteren, door jezelf te verbeteren.

Het hart op de juiste plaats

Energietransities vragen om volle kracht vooruit als we straks nog een aarde willen hebben. En ook in het sociaal domein wordt het echt tijd dat we oplossingen gaan zoeken voor mensen die tussen wal en schip vallen. Dat hoef ik jou niet uit te leggen. Jij wilt het liefste tempo maken en deze problemen oplossen. Je kunt dat echter niet alleen. Je bent afhankelijk van anderen. Dat frustreert je.

We denken dat we de resultaten kunnen behalen, omdat we het hart op de juiste plek hebben. Van binnen voelen we dat er iets moet veranderen. Jouw droom om de wereld beter te maken is dan ook een goed begin. Dat is alleen nog te weinig om veranderingen werkelijkheid te laten worden. Waar het om gaat is dat jij een ijzersterk geloof hebt dat het anders kan. De moed en het lef om te zeggen wat je werkelijk denkt, ook als je omgeving een andere mening heeft.

Vertrouwen in jezelf, dat jij je droom voor elkaar kunt krijgen. Eindeloze energie die jij kunt inzetten om mensen te laten aanhaken. Jezelf herpakken en doorgaan als je weer een obstakel op je pad tegenkomt. Geduld en creativiteit als de gekozen weg niet blijkt te werken.

Vaardigheden die je nodig hebt

Misschien denk je wel bij het lezen van deze lijst: ‘Ik kan wel inpakken. Dat kan ik helemaal niet. Zo ben ik helemaal niet.’ Ik zal je geruststellen: je hoeft dat allemaal niet te zijn of te kunnen. Je kunt namelijk jezelf ontwikkelen, zodat je steeds dichter bij dit eindplaatje in de buurt komt. Door naar jezelf te kijken. Te werken aan je mindset. En de vaardigheden die je nodig hebt een voor een eigen te maken. Het is geen kwestie van wel of niet kunnen.

Als je het pad kiest waarin je de wereld wilt veranderen, dan hoort daarbij dat je werkt aan jezelf. Dat je je eigen ontwikkeling serieus neemt en deze reis aangaat. Want alleen als je steeds beter wordt in je vak, ben je in staat bent om onze wereld beter maken.

De wereld echt beter maken

Ik heb daarom een coachingsprogramma ontwikkeld waarbij ik projectmanagers help om te groeien en te werken aan hun vaardigheden. In mijn online workshop ‘Grip op je project’ laat ik je zien wat je allemaal nodig hebt als je werkelijk het verschil wilt maken en leg ik je uit hoe je dat voor elkaar krijgt.

Meld je dus aan via: www.marielledegroot.nl/workshop als jij een projectmanager wilt zijn die de wereld echt beter maakt.

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Onder blog staan al mijn artikelen. Of je kan je gegevens hieronder achterlaten, dan stuur ik je eens per 2 tot 4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen. Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

dit veld niet invullen s.v.p.

We zullen in geen geval jouw gegevens doorgeven aan anderen.

dit veld niet invullen s.v.p.

Stuur me gerust een berichtje!