Herken je dit? Tijdens je kerstvakantie nam je jezelf voor dat je het vanaf nu echt rustiger aan gaat doen. Dinsdag na je vakantie: de deadlines stapelen zich op. En je bent weer knetterhard aan het werk.  

Dat komt omdat je als resultatenboeker gefocust bent op wat er moet gebeuren. En hierdoor minder bezig bent met hoe je meer ruimte kan maken voor jezelf.

Resultaten boeken

Resultaten boeken. Lekker dingen aftikken. En van mijn lijstje strepen. Ik ben niet voor niks aardig ‘rood’ in mijn DISC-profiel. Ik word daar ook echt heel blij van. Ik voel me waardevol. En het werkt, want ik krijg op die manier ook nog eens heel veel voor elkaar.

Vaak dacht ik: als dit af is, wordt het wel weer rustiger. Waarna het gat zich snel weer vulde met iets anders. Het leek wel of ik het aantrok. Inmiddels ben ik erachter dat de stroom met acties nooit minder wordt. Ik ben immers een resultatenboeker. En zoek altijd naar een manier om resultaten te boeken. Dat trekt mij aan. Daarmee dus ook de berg met acties die daarbij horen.

Rustmoment

Eigenlijk was dat harde werken helemaal niet het echte probleem. Dat vond ik prima. Wat wel het probleem was; ik had  geen ‘me time’. Ik gunde mezelf in de hectiek geen enkel rustmoment . Dat maakte dat ik altijd het gevoel had op mijn tenen te lopen. Dat ik onrust in mijn lijf voelde. En altijd aan stond.

En daar kon ik wel iets mee. Ik veranderde mijn vraag van ‘Hoe zorg ik er voor dat het rustiger wordt’ naar ‘Hoe creëer ik gegeven deze hectiek meer ruimte voor mijzelf?’. Een andere vraag, daarmee dus ook andere antwoorden. Antwoorden waar ik wel iets mee kan.

Lummelen

Tegenwoordig heb ik ergens een klein eilandje in de week waarop ik niets hoef. Die uren zijn me heilig. Hierdoor kan die week nog zo hectisch zijn. Ik weet nu een ding: die week gaat voorbij en er komt dan altijd weer een moment waarop ik mag lummelen. En dat idee, maakt in mijn hoofd een wereld van verschil.

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Onder blog staan al mijn artikelen. Of je kan je gegevens hieronder achterlaten, dan stuur ik je eens per 2 tot 4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen. Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

dit veld niet invullen s.v.p.

We zullen in geen geval jouw gegevens doorgeven aan anderen.

dit veld niet invullen s.v.p.

Stuur me gerust een berichtje!