Diep van binnen heb je een verlangen dat je wilt groeien in je rol als projectmanager. Je wilt graag meer resultaten boeken. Veranderingen in gang zetten. Het op jouw manier aanpakken. Of alle drie tegelijk. Tegelijkertijd ben je zoekende. Je voelt je onzeker over of je dit wel kan en dat gevoel zet een rem op jouw ontwikkeling.

Op zoek naar stevigheid

Van je leidinggevende krijg je weinig steun in dit proces. Het kan ook zijn dat je een leidinggevende hebt die inhoudelijk te ver van je afstaat en eigenlijk geen idee heeft van waar je mee bezig bent. Hoe kan je dan toch invulling geven aan jouw behoefte om steviger te worden?

Het is allereerst de vraag of je leidinggevende de meest geschikte persoon is die je verder kan helpen. Niet iedere leidinggevende is geschoold in de begeleiding van jonge mensen die op zoek zijn naar meer stevigheid. Dat is een vak. Daarnaast is er vaak ook weinig tijd om hier samen in te duiken en met jou te onderzoeken hoe je dit proces vorm  kan geven. En soms ligt het niet aan de leidinggevende, maar zit het meer in jouzelf. Het voelt dan als heel kwetsbaar om je twijfels en dingen die je moeilijk vindt neer te leggen bij degene die je ook direct aanstuurt. In zo’n geval is je leidinggevende niet de beste persoon om je te helpen in je ambitie om steviger te worden.

Manier van werken

Een andere optie is om te raden te gaan bij andere collega’s. Zij kunnen met jou meedenken ervan uitgaande dat hier tijd en ruimte voor is. Je leert van hen vooral wat hun manier van werken is. Die kan je passen als een jas, maar soms ben je op zoek naar iets anders. Een aanpak waar jij geloof in hebt.

Begeleiding

In dat geval is er ook nog een derde optie om met je verlangen om te groeien aan de slag te gaan: je kan je door mij laten begeleiden. Als projectcoach werk ik met projectmanagers die steviger in hun schoenen willen komen staan. Ik ben geschoold in de ontwikkeling van jou als mens. En ik snap tegelijkertijd jouw vak en de context waarin je werkt omdat ik zelf lang in die rol heb gewerkt. Omdat ik buiten jouw organisatie sta, kan ik dat luisterende oor voor je zijn, waarmee je zaken bespreekt die je liever niet bespreekt met je leidinggevende.

Ontwikkeling

Welke stap zou jij willen maken of op welk gebied wil jij jezelf ontwikkelen? Of zou je juist eens van gedachten willen wisselen over wat er nodig is om de resultaten die je voor ogen hebt te kunnen bereiken?

Je kan een afspraak met me maken voor een persoonlijk adviesgesprek. waarin we samen kijken waar jij naar toe wilt groeien en wat daar voor nodig is. Je bent van harte welkom!

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Onder blog staan al mijn artikelen. Of je kan je gegevens hieronder achterlaten, dan stuur ik je eens per 2 tot 4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen. Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

dit veld niet invullen s.v.p.

We zullen in geen geval jouw gegevens doorgeven aan anderen.

dit veld niet invullen s.v.p.

Stuur me gerust een berichtje!