Jij bent analytisch van aard. Doorziet welke stappen gezet moeten worden om resultaten te bereiken. De kwaliteiten van je hoofd brengen je ver,

Soms zorgt dat krachtige hoofd er echter ook voor dat je doorgaat, terwijl er iets anders nodig is. Dan neemt je hoofd jou over. En negeer je je gevoel. Herkenbaar?

Weet dan dat je gevoel een heel handig instrument is voor jou als projectmanager.

Als jij als projectmanager in staat bent om te voelen wat er speelt in je project, dit serieus kan nemen en naar dit gevoel kan luisteren, dan heb je een belangrijk projectmanagement instrument in handen. Daarmee kan je je project sturen.

Werken met je hoofd

Veel projectmanagers werken vooral met hun hoofd. Dat is logisch. Zo is het ons namelijk geleerd.

Tijdens onze projectmanagementopleidingen leren we hoe we overzicht kunnen krijgen. Wie we moeten betrekken in het proces. Hoe we het project kunnen organiseren. En hoe we de risico’s beheersbaar kunnen maken. Allemaal vragen die een appèl doen op ons hoofd en die we kunnen beantwoorden met denkwerk.

Je gevoel gebruiken om je project te sturen

Hoe je gevoel kan gebruiken om je project te sturen, krijgt weinig aandacht. Dat leren we niet. Dat is jammer, want: 80% van je project gaat over gevoel.

Ik zal je uitleggen waarom. Het deel van een project dat we met ons hoofd kunnen benaderen is zo’n 20 % van je project. Het gevoelsdeel is ongeveer 80 %. We noemen dat de onderstroom. Je kan je wel voorstellen dat als je grip kan krijgen op het gedeelte in de onderstroom, die 80%, je vele malen effectiever bent en betere resultaten kan boeken.

Dus als jij een projectmanager bent die analytisch van aard is en vooral werkt met je hoofd, weet dan dat je je project ook anders kan sturen. Er is een wereld aan speelruimte voor jezelf te winnen in je project als jij het aandurft om te leren hoe je met je gevoel kan werken in je project.

Ik kan je daarbij begeleiden. Kijk maar eens op mijn website voor de mogelijkheden: https://demaatschappelijkeprojectmanager.nl/1-op-1-coachingstraject/
Vanaf september heb ik weer ruimte voor nieuwe klanten.

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Onder blog staan al mijn artikelen. Of je kan je gegevens hieronder achterlaten, dan stuur ik je eens per 2 tot 4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen. Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

We zullen in geen geval jouw gegevens doorgeven aan anderen.

dit veld niet invullen s.v.p.

Stuur me gerust een berichtje!