Je projectteam gaat niet aan de slag. Ze blijven maar vragen stellen. Ga nou gewoon eens wat doen, denk je geïrriteerd. Ken je die situatie?

Dan is de kans groot dat jij onvoldoende duidelijk bent geweest in wat je verwacht van je projectteam.

Het plaatje in je hoofd

Vaak denk je dat de ander wel begrijpt wat jij in je hoofd hebt. Jij ziet het immers voor je. Helaas kan een ander het plaatje in jouw hoofd niet zien. Voor die ander is het beeld helemaal niet zo duidelijk. Die zit met allemaal vraagtekens. Logisch dus dat er geen beweging in te krijgen is.

Energie bundelen

Een glashelder beeld zet een projectteam op aan. Het zorgt ervoor dat je energie in je projectteam gebundeld wordt in één richting. Zo ben je in staat om de acties te ondernemen die leiden naar het resultaat dat je wilt.

Ontbreekt een helder beeld, dan bundelt de energie niet, maar verspreid die zich. De aandacht van je projectteam gaat vervolgens alle kanten op. Dat merk je bijvoorbeeld als je projectteam blijft praten, maar niet gaat doen.

Tijd om te verhelderen

Ik beschik over de kwaliteit dat ik vooraf precies voor me zie wat er moet gaan gebeuren. Dat zijn plaatjes in mijn hoofd. Dat is heel handig bij bijvoorbeeld een verhuizing. Ik heb in een verhuisplan uitgeschreven wat ik voor me zag. Zoals een van mijn hulptroepen opmerkte: ‘Wat een details. Ik denk dat het wel gaat lukken zo.’

Dat is de kracht van verhelderen. Mijn hulptroepen kunnen het nu zelf. Ze hebben mij niet meer nodig.

Dus als jouw projectteam niet in beweging komt, geef ze dan niet op hun duvel. Maar voer het gesprek over waar ze meer duidelijkheid over nodig hebben. Je zal merken dat het projectteam na het verkrijgen van die helderheid als vanzelf in beweging komt.

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Onder blog staan al mijn artikelen. Of je kan je gegevens hieronder achterlaten, dan stuur ik je eens per 2 tot 4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen. Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

We zullen in geen geval jouw gegevens doorgeven aan anderen.

dit veld niet invullen s.v.p.

Stuur me gerust een berichtje!