Heb jij mooie ideeën over hoe je bewoners kan betrekken in een project? En tref je een collega die je hierin alle support en ruimte geeft? Een feestje is dat! Soms heb je echter te maken met collega’s die hier veel minder voor open staan. Dan lijkt het wel of je ideeën op een rotsbodem landen. Wat je ook doet, al jouw ideeën vatten geen kiem.

Nieuwe manieren van werken

Hoe komt het nou dat je bij het ene project alles voor elkaar krijgt en dat je bij het andere geen meter verder komt? Dit wordt veroorzaakt doordat jij niet bepaalt wat er gebeurt in je project. Vaak werk je samen met mensen met een vastgoedachtergrond. Of jouw ideeën landen is in grote mate afhankelijk van de mate waarin je collega open staat voor nieuwe manieren van werken.

Ideeën zaaien

Als het woord ‘bewoner’ nog niet eens voorkomt in het vocabulaire van deze collega, dan is het best logisch dat je er soms wanhopig van wordt. Geen beweging in te krijgen, denk je dan. Het kan zijn dat je in dat geval te maken hebt met een rotsbodem waarop niks ontkiemt. Bij een rotsbodem is het inderdaad onbegonnen werk en kan je beter stoppen. Veel vaker kan je grond echter wel ontginnen en is er wel degelijk ruimte om  je ideeën te zaaien en te laten groeien.

Je plek innemen

De P8® Projectaanpak leert je om het verschil te zien tussen een rotsbodem en een stukje grond dat ontgonnen kan worden. De P8® Projectaanpak helpt je ook  om die grond vervolgens op de juiste manier te gaan bewerken zodat die wel vruchtbaar wordt voor andere manieren van werken. Als jij weet wat je aan het doen bent, is de kans groot dat je uiteindelijk resultaat gaat boeken. Het geeft je het vertrouwen dat je op de juiste weg bent, ook als het soms even wat langer duurt voordat een idee vrucht pakt in het hoofd van je collega.

Lekker gevoel toch, als je met die zekerheid aan je project kan werken?

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Onder blog staan al mijn artikelen. Of je kan je gegevens hieronder achterlaten, dan stuur ik je eens per 2 tot 4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen. Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

dit veld niet invullen s.v.p.

We zullen in geen geval jouw gegevens doorgeven aan anderen.

dit veld niet invullen s.v.p.

Stuur me gerust een berichtje!