Waarom rennen mensen meestal voor die ene projectmanager terwijl die andere projectleider altijd gedoe heeft in zijn team?

Dat komt omdat mensen harder rennen voor projectmanagers die geven.

Relatie opbouwen

Als projectmanager werk ik veel met mensen samen. Collega’s, externen. Ik vraag vaak veel van ze. Ook nog eens onder een hoge tijdsdruk. Dat kan alleen als ik een goede relatie heb opgebouwd met mijn projectteamleden.

Een relatie bouw ik op door te geven. Als ik start met een nieuwe klus of project besteed ik hier veel tijd aan.
Kennismakingsgesprekken.
Een persoon leren kennen als mens.
Snappen wat die persoon nodig heeft om zijn werk te kunnen doen. Ontdekken waar iemands hart sneller van gaat kloppen.
Een veilige haven bieden als dat nodig is.
Laten zien wie ik ben en wat mij drijft.
Uitleggen wat diegene van mij kan verwachten.
Helpen om een probleem op te lossen.
Of ik breng gewoon een portie enthousiasme en positieve energie.

Geven

Het maakt niet uit. Waar het om gaat is dat ik geef. Hoe meer hoe beter. Als ik flink investeer in de relatie, groeit deze. En met een goede relatie is de kans vele malen groter dat als ik een beroep op mijn teamlid doe, deze persoon in actie komt. En creëren we samen een basis waar we op terug kunnen vallen als er problemen zijn.

Geven helpt je om resultaten in je project te kunnen boeken. Daarom helpt geven  je project weer leuk te maken.

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Onder blog staan al mijn artikelen. Of je kan je gegevens hieronder achterlaten, dan stuur ik je eens per 2 tot 4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen. Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

dit veld niet invullen s.v.p.

We zullen in geen geval jouw gegevens doorgeven aan anderen.

dit veld niet invullen s.v.p.

Stuur me gerust een berichtje!