Werken aan je project op een manier die bij jou als mens past?
Je collega’s zien je al aankomen. Voor je het weet heb je het stempel ‘dromer met irrealistische ideeën’ op je en nemen ze je niet meer serieus. Als je jezelf dit hoort denken, weet je dan ook dat je juist bijzondere resultaten krijgt, als je werkt vanuit je hart.

Plan van aanpak

Soms heb je andere ideeën over hoe je je project zou moeten aanvliegen. Misschien is jouw aanpak nog niet concreet, maar je voelt op je klompen aan dat het anders moet als je jouw project wilt laten slagen. Dat de standaard aanpakken die op de plank van je organisatie liggen niet gaan werken. Toch heb je de neiging om jouw idee kleiner te maken. Ach, je zit maar wat te dromen, denk je dan. Dat kan vast niet. En dat is zonde.

Maatschappelijke projecten zijn namelijk meer dan andere projecten mensenwerk. Het zijn projecten die je realiseert met je hart. In verbinding met anderen. Vanuit de wil om het goede te doen. Werken vanuit je hart aan je project, lukt alleen als je werkt op een manier die bij jouzelf past. Als het voor jou klopt. Dan pas gaat de energie in je lijf stromen en voel je de passie om je project van de grond te krijgen.

Authentiek

Als jij in het ‘zo hoort het’ of ’zo doen we het altijd’ stramien blijft zitten, kan het best zijn dat je stappen zet in je project. De passie ontbreekt, omdat je iets aan het doen bent dat niet jouw verhaal is. Mensen merken dat direct: je bent niet authentiek in de manier waarop je je uit en handelt. En dat zie je vervolgens terug in je resultaten: je project gaat slechts stapsgewijs vooruit.

Dus als jij ergens diep van binnen het graag op een andere manier zou willen aanpakken dan je collega’s, omarm dat dan en ga er mee aan de slag. Schrijf een plan van aanpak waar jij achter staat. Een aanpak waarin je geloof en vertrouwen hebt. En omarm de risico’s die daarbij horen. Overtuig je bestuurders dat dit de route is die je graag wilt gaan lopen. En vraag ze om de support om die nieuwe route te mogen gaan onderzoeken. Dan komt er ruimte om jezelf als mens een plek te geven in je project. En te werken zoals jij bent of wilt zijn.

Jij bent dan authentiek en wordt daarmee aantrekkelijk voor andere mensen. Bewoners en samenwerkingspartners voelen dat haarfijn aan en hiermee vergroot je de kans dat ze enthousiast worden en aanhaken.

P8® Projectaanpak

Als projectcoach leer ik je hoe je dat voor elkaar krijgt: werken vanuit je hart en op een manier die bij jou past. Ik gebruik daarvoor de P8® Projectaanpak.

Wel een kleine disclaimer vooraf: die aanpak kan zo maar tot hele mooie, onverwachte resultaten gaan leiden in je project. Dan ben je in ieder geval gewaarschuwd.

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Onder blog staan al mijn artikelen. Of je kan je gegevens hieronder achterlaten, dan stuur ik je eens per 2 tot 4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen. Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

dit veld niet invullen s.v.p.

We zullen in geen geval jouw gegevens doorgeven aan anderen.

dit veld niet invullen s.v.p.

Stuur me gerust een berichtje!