Je behaalt als projectmanager mooie resultaten, maar het gaat niet vanzelf. Het is hard werken en als je heel eerlijk bent, denk je wel eens dat je dit geen jaren vol gaat houden. Soms zou je willen dat je projecten meer vanzelf gaan.

Herkenbaar? Dan gebruik je waarschijnlijk vooral je hoofd bij het werk dat je doet.

Werken met je hoofd

Als projectmanager leren we vooral met ons hoofd te werken. Natuurlijk voel je het wel als er iets niet lekker loopt, maar vaak kan je er niet zo veel mee. Logisch dus dat je je richt op acties die je bedenkt met je hoofd.

Toch is er veel winst te behalen door je gevoel serieus te nemen. Als jij tijdens een projectteamvergadering een vervelende sfeer proeft, dan is dat een signaal waar je op mag vertrouwen. Aan jou de taak om op onderzoek uit te gaan en te kijken of je op tafel kan krijgen wat er werkelijk aan de hand is. Als het probleem open op tafel ligt, kan je het namelijk samen oplossen.

Vertrouw op je gevoel

Blijft het probleem verborgen, dan zal je merken dat er in je projectteam telkens ongemerkt energie naar toe blijft gaan. Energie die niet gestoken kan worden in het samen bouwen aan je project.

Dus als jij wilt dat jouw projecten wat meer vanzelf gaan, durf dan te vertrouwen op wat je gevoel vertelt en baseer daar je acties op.

Aansturen van je project

Als coach leer ik projectmanagers om hun gevoel te gebruiken bij het aansturen van hun project. Als jij hiermee ook aan de slag wil, kan je contact met me opnemen via info@demaatschappelijkeprojectmanager.nl of 06-25534578.

Meer lezen?

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Onder blog staan al mijn artikelen. Of je kan je gegevens hieronder achterlaten, dan stuur ik je eens per 2 tot 4 weken een update met daarin mijn nieuwste blogartikelen. Voel je vrij om mijn updates eens uit te proberen (je hebt je namelijk zo weer afgemeld).

We zullen in geen geval jouw gegevens doorgeven aan anderen.

dit veld niet invullen s.v.p.
Stuur me gerust een berichtje!